referenties

Hieronder enkele reacties van basisscholen uit Den Haag.

Laura Antes – OBS het startpunt, Ambulant begeleider voor Inzowijs:
De lessen van Danielle vind ik creatief, leuk en een goede toevoeging voor het onderwijs. Ze laat de kinderen nadenken om hun creativiteit te uiten in verschillende poses en dansjes. Daarnaast zijn de kinderen ook erg enthousiast, mede door haar eigen enthousiasme tijdens de les en ik denk dat de lessen goed zijn voor hun algemene ontwikkeling. Tot slot leest Danielle naast het dansen ook voor uit een boek wat aansluit op de dansjes. Hierdoor kunnen de kinderen hun woordenschat verruimen.

Suzanne van Neijhof - Kros, pedagogisch coach Jeugdformaat:
Een leuke en creatieve les die zorgt dat kinderen door middel van dans leren. Door verhalen in een boek om te zetten in dans wordt zowel de taalontwikkeling als de motoriek gestimuleerd. Erg leuk om te zien!

Charles Schmitz, directeur b.s. De Buutplaats:
Ik heb al verschillende keren een dansles van Jellekabee bijgewoond en ben steeds weer onder de indruk.
De kinderen voelen zich veilig om zich vrij te bewegen en dat doen ze dan ook. Er is heel veel rust en structuur in de les.  Danielle stelt duidelijke grenzen op een heel prettige manier. De kinderen hebben plezier in de lessen. Deze lessen zijn een mooie aanvulling op het cognitieve leerprogramma van de school, gegeven door een prima vakdocent.

Evi van der Meer, coördinator Brede Buurtschool, Het Palet:
Danielle geeft op ‘t Palet afwisselende, creatieve lessen waarin veel gedanst wordt. De kinderen genieten en zijn al dansende bezig met taalverwerving, het ontwikkelen van hun fantasie en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze kinderen beleven veel plezier aan deze leerzame danslessen! Danielle is erg flexibel en denkt graag mee over de invulling van LKP-lessen.

Leerkracht groep 2, b.s. Het Startpunt:
De kinderen genieten van het bewegen en leren naast de grote motoriek hun gevoelens en emoties te uiten in allerlei werkvormen. De sociale vaardigheden worden ontwikkeld én de kinderen leren rijmen en zingen. Wat het allerbelangrijkste is voor deze doelgroep is dat hun taal wordt uitgebreid. Doordat de thema's samengaan kunnen ze nog meer kapstokken maken en dat zien we uiteindelijk weer terug in de CITOresultaten wat weer gunstig is voor de schoolresultaten!

Leerkracht groep 1 b.s Het Startpunt:
Door het dansen van een verhaal maakt Danielle een effectieve koppeling tussen bewegen en de begrippen uit de thema’s. Daarbij werkt ze met speelsheid en variatie. De kinderen genieten van het dansen en leren veel. Danielle zoekt elk jaar weer naar vernieuwing van haar aanbod.

Directie b.s. Het Startpunt:
Vanaf de start van het LKP in 2009 verzorgt Jellekabee de danslessen bij ons op school. Dit doet Danielle met veel enthousiasme en plezier en dat werkt door op de kinderen. Die ervaren haar lessen als heel erg leuk. Naast aandacht voor de dans heeft Danielle veel aandacht voor woordenschat, taal en sociaal emotionele ontwikkeling. We zijn erg blij met haar!

Herman Hemerik, directeur Dr Willem Dreesschool:
Jellekabee is creatief, kindvriendelijk, warm, betrokken, flexibel, loyaal en enthousiast.
Maatwerk is een van de vaste waardes.

Harro Veerman, coördinator L.K.P, b.s. De Buutplaats:
Danielle van Son verzorgt bij ons binnen het LKP (LeerKansenProfiel) meerdere lessen dans-expressie per week. Met haar enthousiasme en actieve houding zorgt zij voor kwalitatief zeer goede lessen, waarin de kinderen een grote motorische, creatieve en fantasierijke ontwikkeling doormaken, maar zeker ook veel plezier hebben. Ze zorgt ervoor dat de lessen goed aansluiten bij de Piramide-thema’s (kleuter methode) en de methode Veilig Leren Lezen (groep 3) van de groepsleerkracht, hierdoor wordt er onder andere ook gewerkt aan woordenschat-uitbreiding. Zoals meerdere van onze groepsleerkrachten het zien: “Deze lessen zijn een enorme goede aanvulling op ons onderwijs”.

Mariette Lindqvist, leerkracht groep 1, basisschool De Wissel:
Ik vind de lessen van Jellekabee vrolijk, kindgericht, gestructureerd en fantasievol en ze sluiten vaak aan bij de klassenthema`s.
Inhoudelijk werkt Danielle voornamelijk aan het uitdiepen van verschillende bewegingsvormen die een kind met zijn/haar eigen lichaam kan maken zowel met als zonder materiaal, zowel met als zonder muziek.
In de omgang met de kinderen valt mij op dat Danielle een duidelijke, consequente en consistente aanpak heeft. Haar lessen zijn prikkelend, maken de kinderen nieuwsgierig en betrokken en zelfs de schuwe kinderen komen uiteindelijk los en bewegen ontspannen.

Els Koffeman, Intern Begeleider, Paul Krugerschool:
De leerlingen van groep 6 hebben een half jaar wekelijks een uur djembé-les gehad.
De lessen worden op een kindvriendelijke manier aangeboden en er zit een goede opbouw in de lessen. De docent zorgt ervoor dat ieder kind tot zijn recht komt, weet ze te stimuleren en werkt aan hun zelfvertrouwen. Kinderen die moeite hebben met de concentratie, leren om zich te focussen. Na een aantal weken durft ieder kind een zelfgemaakt ritme te spelen, dat de anderen na mogen spelen. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen.

Teamleider KICKs, Kinderopvang 2Samen:
De lessen van Danielle geven energie! Ze weet kinderen te prikkelen en haar benadering naar de kinderen toe is duidelijk en positief. We werken graag samen met haar. De lessen zijn goed voorbereid net zoals de organisatie eromheen.
Jellekabee is breed inzetbaar en is voor ons een waardevolle samenwerkingspartner!

Leiding kinderopvang 2aan2:
De kinderen vonden de Werelddans-lessen een stuk leuker dan ze in eerste instantie verwachtten. Tijdens het dansen viel ons op dat de kinderen helemaal uit hun schulp kropen. Ook werd er nog veel gezongen en gedanst buiten de les van Danielle om!
Reacties van de kinderen waren: 'We vinden het leuk dat we ook spelletjes spelen in de dansles',
'We vinden de leukste dans die met de steen!', 'Ik vond het leuk en spannend'.

Stagiaire Anne Frankschool:
Danielle heeft oog voor alle kinderen. Ze heeft iedereen in de gaten en probeert ruimte te creëren voor alle leerlingen. Ik vind het nuttige lessen omdat ze aansluiten bij het thema, en de muziek past bij het boek. Dus erg leuk! Iedereen doet enthousiast mee. Aan de leerlingen is te zien dat ze het leuk vinden.

Leerkrachten groep 1/2 Anne Frankschool:
De dans-expressielessen van Danielle zijn erg leuk. De lessen worden altijd goed aangepast aan de thema's die wij op dat moment in de groepen draaien. Hierdoor zijn de kinderen altijd erg gemotiveerd en komen ze na de les altijd weer boordevol verhalen terug. Danielle is erg lief voor de kinderen, de kinderen weten goed wat ze aan haar hebben, de grenzen/verwachtingen zijn duidelijk.
De kinderen vinden het altijd jammer als de cursus weer voorbij is.
De kinderen vinden het erg leuk. In de klas hoor ik ze vak nog zingen wat ze in de les hebben geleerd. Danielle leest voor, laat de kinderen bewegen op muziek en ze werkt aan de woordenschat . Ze gaat met een positieve manier met de kinderen om.  De lessen sluiten aan bij onze thema's.
De kinderen zijn enthousiast en erg betrokken; ze verheugen zich altijd op de volgende les.
De lessen van Danielle zijn altijd leuk. Ze verzint prachtige dans'expressie'opdrachten met fijne bijpassende muziek en visueel 'aanschouwelijk' materiaal. Danielle is altijd bereid haar lessen aan te passen en binnen ons thema te werken.
Ze heeft een hele fijne, rustige manier van werken, ze is positief naar de leerlingen toe.
De kinderen vinden de lessen top, 'Yess!”.